Znate li ko je najutjecajnija influenserka na svijetu?

Release Date
25/10/2022
naslovna fotografija
Leoni Hanne

Launchmetrics, platforma koja se bavi mjerenjem i upoređivanjem utjecaja medijskih plasmana brendova iz područja mode i ljepote, objavila je podatke o uspješnosti modnih revija za proljeće/ljeto 2023. na četiri najveće Sedmice mode. Tako smo, između ostalog, dobili listu najutjecajnijih modnih influenserki.

Spomenuta platforma utjecaj brendova izražava pomoću autorske mjerne jedinice MIV (Media Impact Value), koja analizira sve marketinške aktivnosti objava u štampi i na internet kanalima, te društvenim mrežama. Na listi se našlo deset najuspješnijih modnih influenserki, na osnovu popularnosti njihovih objava iz perioda održavanja Sedmica mode u Parizu, New Yorku, Milanu i Londonu.

MIV se izražava u američkim dolarima, a velikim brendovima, između ostalog, pomaže da utvrde koliko im medijske pažnje i prometa donose poznate i utjecajne osobe koje nose njihove kreacije. Na listi najutjecajnijih influenserki prvo mjesto zauzela je Njemica Leoni Hanne, koja je prikupila ukupno 3.5 miliona dolara po procjenama MIV, a prati je Chiara Ferragni s 2.7 miliona dolara.

Na trećem mjestu našla se Negin Mirsalehi, sa 2.3 miliona, nešto je slabija bila Thássia Naves s 2.1 miliona, a slijede ih Maria Luiza Borges s 1.9 miliona, te Karen Wazen Bakhazi s 1.3 miliona. Prema izvještaju spomenute platforme Launchmetrics, platforme influensera bile su drugi najdjelotvorniji kanal oglašavanja brendova u sve četiri modne prijestolnice.

 

Leoni Hanne

Leoni Hanne rođena je u Hamburgu, a do 2014. godine radila je kao strateška savjetnica. Tada napušta korporativni posao i pokreće modni blog Ohh Couture. Sarađivala je s brojnim modnim markama uključujući: Tommy Hilfiger, Dior, Cartier, BVLGARI, Tory Burch, Fendi, Swarovski i Givenchy, a bila je zaštitno lice globalnih kampanja za Louis Vuitton i La Mer.

Već nekoliko godina smatra se jednom od najutjecajnijih influenserki u svijetu mode, a na Instagramu je prati 4.4 miliona ljudi, dok na TikToku ima 1.6 miliona pratitelja. Hanne je u vezi sa svojim poslovnim partnerom Alexanderom Galievsky, a živi na relaciji London-Hamburg.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.