Ekskluzivni restoran u okviru izletišta Javorov Do na Bjelašnici otvorio vrata svim ljubiteljima vrhunskog užitka

Datum objave
06/12/2021

U sklopu izletišta Javorov Do na Bjelašnici je prošle sedmice u prisustvu brojnih prijatelja, ali i ličnosti iz javnog života otvoren istoimeni ekskluzivni restoran. Ovaj restoran u jedinstvenom planinskom ambijentu bh. olimpijske ljepotice pretenduje da bude jedan od najboljih u širem području Sarajeva.

Pored prelijepog ambijenta koji ga čini zanimljivom i jedinstvenom destinacijom u našoj zemlji, restoran Javorov Do zasigurno će tokom ove zime postati jedna od najpoželjnijih destinacija za gurmane iz naše zemlje ali i strane turiste. Sadržaji jedinstvenog kompleksa na Bjelašnici Javorovog Dola koji čine jezero, kameni amfiteatar, planinski pejzaži, prostrane livade i šume, kreiraju jedinstvenu atmosferu posebno u zimskim idiličnim danima i noćima. Kompleks Javorov Do je tokom godina rada postao izuzetno popularno izletište za sve generacije, mjesto kulturnih dešavanja, okupljanja prijatelja i kolektiva kompanija, a otvaranje ovog restorana je pokazatelj posvećenosti porodice Keškić stalnom unaprjeđenju ponude Javorovog Dola.

Kompleks Javorov Do je do sada bio prepoznatljiv i po izuzetnoj ponudi hrane i pića, a u sklopu restorana je ta ponuda dodatno obogaćena te će za svakog od posjetitelja omogućiti kvalitetan izbor. Filozofija pripreme hrane u restoranu Javorov Do uključuje tradicionalne bosanske tehnike sa uvijek pažljivo odabranim svježim namirnicama ovog podneblja.

Ponuda restorana je bazirana na kvalitetnoj hrani sa roštilja. Posebno smo ponosni na našu proizvodnju mesa, po našoj posebnoj recepturi, jer je kvalitetno roštiljsko meso na bh. tržištu rijetkost. Pored toga, istaknuli bismo i klasičnu planinsku ponudu, jer šta bi bio jedan planinski restoran bez domaćih uštipaka, domaće pure i pite, a za one prave gurmane u ponudi restorana se nalazi i odličan biftek i steak( ramstek). Pored ponude hrane, nudimo i bogat asortiman pića, koji uključuje i nekoliko vrsta rakija, ali i sokova iz domaće proizvodnje. U okviru kompleksa Javorov Do koji smo dopunili novim ekskluzivnim restoranom želimo svim posjetiteljima ponuditi nezaboravno iskustvo za njih, njihove prijatelje, kolege i porodice. Vjerujemo da već ove zime možemo postati jedan od 10 deset restorana u Kantonu Sarajevo, a zasigurno i najzanimljiviji ugostiteljski objekat na Bjelašnici. Za nas, ovo je više od restorana i posla, jer sve što osjetite, mirišete i probate u novootvorenom restoranu Javorov Do je san koji se bržno njeguje već godinama, kazala je Martina Keškić, direktorica kompleksa Javorov Do.

Poseban ambijent, odlična ponuda hrane, i veliki kapacitet koji omogućava boravak u unutrašnjem i vanjskom prostoru čak i zimi, odličan je izbor za održavanje svadbi, proslava, godišnjica kompanija, poslovnih ručkova, proslava rođendana ali i organiziranje team building aktivnosti.

Da bi užitak bio potpun posebna pažnja posvećena je enterijeru. Prilikom uređenja restorana vodilo se računa o svakom detalju. Vlasnici restorana jako su povezani sa prirodom, što se može vidjeti i u samom enterijeru u kojem dominiraju prirodni materijali, drvo i kamen, a svi detalji su ručno obrađeni. Sam restoran se svojim enterijerom povezuje sa okruženjem kompleksa Javorov Do time što izmedju enterijera i eksterijera ne postoji barijera u vidu zida, nego veliki stakleni portali koji u svakom trenutku posjetiteljima omogućavaju da uživaju u zimskoj ili ljetnoj idili, iz ugodne unutrašnjosti restorana.

Javorov Do je spreman za početak zimske sezone i boravak na planini. Iz Javorovog Dola poručuju da su osigurali nesmetan prilaz i redovno čišćenje puta do kompleksa, tako da vas ni obilne sniježne padavine neće omesti u tome da osjetite dašak planinske atmosfere uz sjajnu hranu, piće i zabavni program.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ibsenova HEDDA GABLER u režiji Nermina Hamzagića u srijedu na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo