Fashion žiri: Jaan Amir Alić o modnim kombinacijama druge noći SFF-a

Release Date
15/08/2022
piše
Jaan Amir Alić

U okviru Takmičarskog programa – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala drugu noć je u Narodnom pozorištu Sarajevo prikazana svjetska premijera bosanskohercegovačkog filma BALADA rediteljice Aide Begić. Svoju premijeu u sklopu Sarajevo Film Festivala ima i serija KOTLINA Danisa Tanovića.

Najzanimljivije momente sa crvenog tepiha zabilježila je fotografkinja Vanja Lisac, a ovo su meni najzanimljivije modne kombinacije.

 

1

Jasna Đuričić je moja miljenica na sarajevskom red carpetu. Prošle godine je pokazala, osim što je najbolja evropska glumica, da je prosto zvijezda i crvenih tepiha. Ponovo nepogrešiva sa Kaftan Studio kombinacijom, koja pokazuje da i ova iz dva dijela može izgledati glamurozno i sexy. Besprijekorna u svemu, od haljine, cipela, kose i šminke. Jasna, jedva čekam slijedeće pojavljivanje na tepihu!

fotografija_Jasmin Agović

 

2

Ako se ikada pitate zašto nam treba crveni tepih na Sarajevo film festivalu, evo samo zbog ovoga: da bi zasijale istinske glumačke zvijezde, kao što je Tatjana Šojić. Tanja je već odavno zaslužila ovakav tretman, da izgleda kao istinska velika zvijezda. Strah me previše dodati, a da ne budem patetičan, ali sam toliko oduševljen njenom pojavom, karizmom, odabirom boje haljine koja se tako dobro stopila sa njenom srebrenom kosom, šminkom, ELIRD nakitom. Pohvale idu i za Kaftan Studio, koji je uradio fenomenalan, jednostavan, a tako glamurozan dizajn.

fotografija_Jasmin Agović

 

3

 

Marija Pikić se zaigrala haljinom sa mnoštvo detalja, zaigrala i dobro odigrala. Izgleda kao neki budući lik iz Marvelovih filmova, ali na jedan glamurozan način. Izbor firzure je savršen, kompletirao je cijelu priču i podigao na jedan veći nivo. Bravo Marija, ispoštovan festivalski ćilim kako treba.

fotografija_Vanja Lisac

 

4

Enes Kozličić je odabrao sigurnu crnu kombinaciju odijela i košulje. Dobro je iskoristio detalj bosanskog ćilima na detaljima, što je dosjetljivo i lijepo razbilo crnu boju. Lijepo je što se mladi glumci potrude i daju primjer svim svojim kolegama kako se poštuje red carpet.

fotografija_Obala Art centar

 

5

Kad smo već kod istinskih zvijezda te noći, Feđa Štukan je pokazao kako se muškarac oblači za crveni tepih. Najviše i dalje cijenim klasiku kod muškaraca, bijelu košulju, crno odijelo i leptir mašnu. Odijelo odličnog kroja, odličan kroj hlača (čega se uvijek bojim na odijelu kod muškaraca) i odlične cipele. Svaka čast i na urednosti brade i kose. Kada se muškarci pitaju, šta i kako da obuku za red carpet, neka guglaju Feđinu sliku sa ovogodišnjeg festivala.

fotografija_Vanja Lisac

 

6

Isto važi i za Muhameda Hadžovića. Nema tu greške i tako sam sretan što su glumci ove godine ozbiljno shvatili zadatak, nisu eksperimentisali sa nekim smart/casual varijantama što je urodilo plodom. Svaka čast i za Muhameda.

fotografija_Obala Art centar

7

Ida Keškić je vrlo rizično eksperimentisala, ali bilo je hrabro i odlično izgleda kao neka nova super women. Ovakve kombinacije mogu biti ili najgori promašaj ili da najbolje ubodu sa staylingom. Ida je ubola i odlično izgleda. Detalj na kosi je posebno podigao kombinaciju i dao još veću dimenziju cijelom izgledu. Tako je lijepo da imamo mlade, nove glumice koje ovako ekstravagantno izgledaju.

fotografija_Vanja Lisac

 

8

Šta možete reći ženi koja ovako blista i izgleda u devetom mjesecu trudnoće? Evo šta ja kažem za ovu pastelnu slatkoću koju je tako dobro iskoristila Emina Kujundžić uz svoj ten, boju kose i jednu dobru energiju koju Emina šalje preko ove fotografije. Ostani uvijek sa ovakvim osmijehom!

fotografija_Vanja Lisac

 

9

Mayelis de Rudder i Danis Tanović su skupa dobro odabrali ovu teget plavu kombinaciju. Volim kombinaciju crnih hlača sa plavim sakoom, gdje Danis odlično ima odabir kravate koja ima konekciju sa odijelom od Mayelis. Ženska odijela sa uzorcima su trend posljednjih godina, samo što ne stoje svima. Mayelis nije ta, njoj ovo odijelo savršeno stoji.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Hrvatski brend MIKO predstavlja SAND, novu kolekciju torbi