Film FUGITIVE premijerno na platnu kina Meeting Point

Datum objave
22/06/2022

Cybeneuro SF animirani film Fugitive bh. publika će premijerno moći pogledati u sarajevskom Meeting Pointu, 25. juna 2022. godine. Nakon toga, Fugitive će igrati u 18 sati od 29.6. do 3.7.2022. godine. Globalna publika će film imati priliku pogledati preko Vimeo On Demand servisa. Planirana je kino distribucija i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

fugitive poster

Fugitive je rezultat višegodišnjeg rada međunarodnog tima koji predvodi bh. producent Adis Kutkut Billain. Kao prvi film cybeneuro žanra, Fugitive je amalgam muzike, zvuka, ilustracije, animacije i priče. Ovo djelo će pokušati dati odgovore na pitanja individualizma, teorije besmrtnosti kroz korištenje tehnologije, te ideje megagradova u svijetu orvelijanskog kapitalizma.

Film smješten u distopijsko NeoSarajevo 300 godina od ovog trenutka je realiziran u koprodukciji bh. kuća Stechak Studios i Spektroom, a film su podržali Symphony, FL Studio, Kilohearts i Fondacija za kinematografiju Sarajevo. Novi plakat Fugitivea ilustrirao je Aleksa Gajić, jedan od najpoznatijih lica evropskog stripa.

Premijera Fugitivea započet će sa Q&A sesijom sa filmskom ekipom u 18 sati, dok će projekcija filma biti održana u 18.30. Nakon toga, u prostorijama Caffea Meeting Point bit će održan i cyberneuro after party na koji su pozvani svi gledatelji.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Virtuelna izložba ‘FACES OF FRIDA’ predstavlja više od 800 umjetničkih djela Fride Kahlo