Kaja Toys: Ručno rađene lutkice koje vas neće ostaviti ravnodušnim

Priča o Kasimi Škopo Bajramović i krpenim lutkicama počela je spontano i iz čiste ljubavi i želje da bude kreativna mama i usreći svoju trogodišnju kćerkicu lutkicom od čarapa, likom njenog omiljenog crtića. Iza priče o Kaja Toys stoji njena ljubav prema svakom obliku umjetnosti i poeziji.

 

https://instagram.com/p/CAVGQ9AhqJY/

 

– Sve se razvilo u jednu prekrasnu priču sa lutkicama koje heklam isključivo pamučnim koncem. Prve lutkice su nastale tek onako da umirim dušu, a ostatk priče velike zasluge ima predivna baka Olga, koja mi je uz svoju nesebičnu ljubav dala i svoje blago koje je imala, jednu seharu, kaže nam Kasima.

 

https://instagram.com/p/B_dCPrwD-9S/

 

Lutkice nastaju samo onda kad ona to želi i kad uživa u tome, a ne kako bi stigla neki rok. Ne koristi nikakav šablon po kojem radim, tako da je svaka lutkica unikatna. Inspiraciju najčešće nalazi u karakteru osobe kojoj je lutkica namijenjena.

 

Kreiram razne vrste lutkica i životinjica, ponekad ljudi naručuju a kreiram lutkice po fotografijama djece, najčešće su to crtani likovi, ali i kućni ljubimci u prirodnoj veličini.  Uživam u kreiranju svake od njih, kaže Kasima.

 

https://instagram.com/p/B_TDmPVBawT/

 

Obično su mekane platnene igračke one koje bebe i djeca zavole u prvim danima. To su igračke koje se čuvaju i o kojima se pričaju priče iz detinjstva. Ukoliko želite da vaše dijete ima autentičnu igračku, koju neće imati niko drugi javite se Kasimi putem društvenih mreža – Kaja Toys.

 

https://instagram.com/p/B_pAHlQDjcJ/

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Spomenko Žarić: Tetoviranje je zadovoljstvo, ljubav i način života