Kaja Toys: Ručno rađene lutkice koje vas neće ostaviti ravnodušnim

Priča o Kasimi Škopo Bajramović i krpenim lutkicama počela je spontano i iz čiste ljubavi i želje da bude kreativna mama i usreći svoju trogodišnju kćerkicu lutkicom od čarapa, likom njenog omiljenog crtića. Iza priče o Kaja Toys stoji njena ljubav prema svakom obliku umjetnosti i poeziji.

 

https://instagram.com/p/CAVGQ9AhqJY/

 

– Sve se razvilo u jednu prekrasnu priču sa lutkicama koje heklam isključivo pamučnim koncem. Prve lutkice su nastale tek onako da umirim dušu, a ostatk priče velike zasluge ima predivna baka Olga, koja mi je uz svoju nesebičnu ljubav dala i svoje blago koje je imala, jednu seharu, kaže nam Kasima.

 

https://instagram.com/p/B_dCPrwD-9S/

 

Lutkice nastaju samo onda kad ona to želi i kad uživa u tome, a ne kako bi stigla neki rok. Ne koristi nikakav šablon po kojem radim, tako da je svaka lutkica unikatna. Inspiraciju najčešće nalazi u karakteru osobe kojoj je lutkica namijenjena.

 

Kreiram razne vrste lutkica i životinjica, ponekad ljudi naručuju a kreiram lutkice po fotografijama djece, najčešće su to crtani likovi, ali i kućni ljubimci u prirodnoj veličini.  Uživam u kreiranju svake od njih, kaže Kasima.

 

https://instagram.com/p/B_TDmPVBawT/

 

Obično su mekane platnene igračke one koje bebe i djeca zavole u prvim danima. To su igračke koje se čuvaju i o kojima se pričaju priče iz detinjstva. Ukoliko želite da vaše dijete ima autentičnu igračku, koju neće imati niko drugi javite se Kasimi putem društvenih mreža – Kaja Toys.

 

https://instagram.com/p/B_pAHlQDjcJ/

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Golišavi ERIC CANTONA na naslovnici ELLE magazina