LG CINEBEAM 4K donosi impresivan kvalitet slike i nevjerovatnu lakoću upotrebe

Nova serija projektora CineBeam 4K UHD kompanije LG Electronics (LG), koja se Evropi prvi put predstavlja na sajmu IFA 2019, razvijena je kako bi se odgovorilo na potražnju za svestranim rješenjima za pametne kućne bioskope. Sposoban da proizvodi zapanjujuće oštre, velike slike, prvi Ultra Short Throw (UST) 4K UHD CineBeam Laser projektor (model HU85L) i LG 4K UHD CineBeam LED projektor (model HU70L) kompanije LG bit će dostupni u Evropi od sljedećeg mjeseca.

 

Zahvaljujući inovativnoj Wheel-less Laser i LED tehnologiji kompanije LG, oba 4K UHD projektora pružaju odlične doživljaje gledanja uz nevjerovatnu preciznost boja. Nova tehnologija svakom od modela omogućava da proizvodi jasnije, istančanije slike od konvencionalnih projektora sa DLP tehnologijom (digitalnom obradom svetla) sa točkovima boja, a pritom praktično eliminiše vizualne artefakte koji odvraćaju pažnju kao što su efekat duge, clouding i distorzija boja.

 

CineBeam 4K UHD projektor_HU85L_2

 

Dobitnik više priznanja uključujući Nagradu za inovacije sa CES 2019, Red Dot Nagradu za dizajn i iF Nagradu za dizajn, HU85L koristi trokanalni laserski sistem kako bi generisao boje sa zasebnim izvorima svjetla crvenog i plavog lasera sa zelenom koju stvara ekskluzivna Wheel-less Laser i LED tehnologija kompanije LG i još jedan izvor plavog svjetla. Ova jedinstvena konfiguracija proizvodi zapanjujuće tačne boje, čime ostvaruje 97 odsto DCI-P3 prostora boja i obradu boja do 12 bita kako bi pružila nevjerovatno detaljne i žive slike do 2.700 ANSI lumena. A sa UST tehnologijom, LG HU85L može se postaviti na samo 5,6 centimetara od zida kako bi projektovao dijagonalnu sliku od 90 inča ili na 18 centimetara kako bi se dobila ogromna slika od 120 inča.

 

Kompaktniji projektor HU70L pruža impresivni doživljaj kućnog bioskopa uz duboku i bogatu sliku sa dijagonalom do 140 inča i osvetljenošću od impresivnih 1500 ANSI lumena koja pokriva 92 odsto DCI-P3 prostora boje. Projektor koristi četiri LED diode kako bi generisao crvenu, zelenu i plavu, uz dodatak četvrte LED diode koja povećava osvjetljenost slike, kontrast i generiše živopisnije boje sa nijansiranijim tonalitetom (u poređenju sa konvencionalnim LED projektorima) dinamičkim podešavanjem nivoa zelene.

 

CineBeam 4K UHD projektor_HU85L_3

 

Sa podrškom za HDR10, novi projektori kompanije LG će opčiniti gledaoce realističnim slikama koje odlikuju dublje crne i jače boje. TruMotion tehnologija slike čini još živopisnijim, čime obezbjeđuje da se kretanje na ekranu reprodukuje glatko i prirodno. Štaviše, uključivanje six-step 4K upscalera kompanije LG omogućava korisnicima da gledaju Full HD sadržaje u ultra oštroj 4K rezoluciji. Oba CineBeam projektora također pružaju mnoštvo opcija striming sadržaja kao i raznovrsne opcije za povezivanje uključujući USB, HDMI, Ethernet i bežično preslikavanje ekrana (Android i iOS). Uz nagrađivani operativni sistem webOS 4.5 kompanije LG, korisnici mogu direktno da pristupe popularnim striming aplikacijama uključujući Netflix, Amazon, YouTube itd. uz pomoć intuitivnog daljinskog upravljača Magic Remote sa dugmadima sa pozadinskim osvjetljenjem radi lakšeg korištenja čak i u najmračnijim prostorijama.

 

Kako projektor LG 4K UHD CineBeam Laser tako i LG 4K UHD CineBeam LED bit će predstavljeni u Hotelu Ellington u Berlinu tokom sajma IFA 2019. Svima koji bi želeli da sami vide ove projektore preporučuje se da kontaktiraju ym.ko@lge.com kako bi zakazali termin.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Samsung predstavio novo elegantno izdanje Galaxy S22 u ljubičastoj boji