Stiže film o Amy Winehouse, Marisa Abela će igrati slavnu pjevačicu

Release Date
16/01/2023
naslovna fotografija
Marisa Abela kao Amy Winehouse / Studiocanal

U Londonu počinje snimanje filma Back To Black. Uoči prve klape Studiocanal objavio je prvu fotografiju glumice Marise Abela, koja će u filmu portretirati tragično preminulu pjevačicu Amy Winehouse. O filmu Back To Black, koji bi trebao gledateljima približiti život i muziku Amy Winehouse, već se dugo šuška. Režirat će ga Sam Taylor-Johnson, koja je režirala i Nowhere Boy, Fifty Shades of Grey i Gypsy.

Britanska glumica Marisa Abela je rođena u Brightonu. Publiku je je upoznala u TV serijama Industry COBRA, a ovoga ljeta gledat ćemo je i u hollywoodskom filmu Barbie redateljice Grete Gerwig.

Prema filmskom studiju, Back To Black će se fokusirati na Amyn izuzetan život, kreativnost i iskrenost koji su obuhvatali sve što je uradila. Putovanje koje je odvelo od ludila i ulice Camden High Street iz ’90-ih do globalnog fenomena koji je zahvatio čitav svijet.

– Moja veza sa Amy počela je kada sam napustila koledž i počela da se družim se sa  kreativno raznolikom londonskom scenom – Kamden. Zaposlila sam se u legendarnom KOKO CLUB-u, i još uvek mogu da osjetim miris svake pijace, vintage radnje i ulice. Nekoliko godina kasnije Amy  je napisala svoje zapanjujuće iskrene pjesme dok je živjela u u ovom kraju. Kao i kod mene, postao je deo njenog DNK. Prvi put sam je vidjela da nastupa u jazz klubu Ronnieja Scotta u Sohou i odmah je bilo očigledno da nije samo „talentovana“… bila je genijalna. Osjećam se uzbuđeno i ponizno što imam ovu priliku da ostvarim Amyinu predivno jedinstvenu i tragičnu priču u kinu, praćenu najvažnijim dijelom njenog naslijeđa – njenom muzikom. Potpuno sam svjesna odgovornosti i nadam se da ću napraviti film koji ćemo svi voljeti i čuvati zauvijek, rekla je rediteica na konferenciji za štampu povodom filma.

Što se tiče datuma izlaska filma, on još uvijek nije potvrđen, ali se očekuje da će to biti 2024. godine.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.