Treća epizoda serije THE LAST OF US zapravo je trajala 2 sata

Datum objave
01/02/2023

Pregledali smo treću epizodu serije The Last Of Us i još smo po dojmom, a vjerujemo da ste i vi. Zasnovana na istoimenoj videoigri, serija se odvija dvadeset godina nakon što je moderna civilizacija uništena. Prve dvije epizode upoznale su nas sa svijetom opustošenim pandemijom koju je izazvala mutirana gljiva koja ljude pretvara u zombije.

Scenarij potpisuju Craig Mazin, kreator HBO hita Chernobyl i Neil Druckmann, pisac i kreativni direktor igrice. Koprodukciju serije potpisuju Sony Pictures Television, PlayStation Productions, Word Games i Naughty Dog produce. I bh. rediteljica Jasmila Žbanić je režirala jednu od epizoda.

Nakon što su prikazane samo dvije epizode prve sezone serije The Last of Us odobreno je snimanje i druge sezone. Prva epizoda je imala drugu najgledaniju premijeru u zadnjih 13 godina. Drugu epizodu na dan emitiranja gledalo je 5,7 miliona gledatelja, što je 22% više od prve epizode. Puno važnije, tih 22% više gledatelja je najveći skok gledanosti za drugu epizodu neke HBO serije u historiji HBO serija.

Treća epizoda nas vodi na novu stanicu naših likova, ali i na jedno posebno emocionalno putovanje ljubavne priče između Billa (Nick Offerman) i Franka (Murray Bartlett). Bill i Frank nam nude objektiv u često nedovoljno istraženom aspektu življenja kroz apokalipsu. Priča je fokusirana na jednostavan život ovog para tokom pandemije. Od zaljubljivanja, izgradnje života i, na kraju, zajedničkog samoubistva u starosti. Epizoda je pokazala ljepotu koja može postojati čak i na kraju života.

Craig Mazin, koji je kokreirao seriju zajedno sa kreatorom igre Neilom Druckmannom, otkrio je da je zapravo na početku bilo više Billove i Frankove priče. Epizoda koja je stigla na naše ekrane bila je kraća za sat i dvanaest minuta. U intervjuu za Deadline, Mazin je rekao da je zapravo treća epizoda trajala dva sata.

– Pomislio sam, oh, to vjerovatno nije dobro. I sjeo sam, ali sam pomislio: ‘U redu, pogledat ću dvosatnu verziju ove epizode’. I onda sam tako jako plakao.

Međutim, uprkos onome što je očigledno bio zvjezdani dugometražni film morali su ga prilagoditi za HBO. Nakon reakcija publike na društvenim mrežama očigledno je da svi žele još ove ljubavne priče i kakav god da je sadržaj, imperativ je da ga vidimo u cjelosti. Nadamo se da će HBO uskoro pustiti kopletnu seriju.

S nestrpljenjem, naravno, čekamo epizodu serije u režiji Jasmile Žbanić.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Dokumentarni film SHOOTING FOR MIRZA nominiran u 8 kategorija prestižne nagrade Goya