STAY HOME, WE CAN CREATE CHANGE, TOGETHER: Nastavljamo podržavati male biznise i kulturnu scenu!

Tačno prije mjesec dana, 17. marta 2020, objavili smo na našim društvenim mrežama kako ćemo kao i uvijek nastaviti bezuslovno podržavati male biznise i kulturnu scenu.

 

Od samog nastanka FBL platforme naš cilj je bila promocija lijepih stvari koje se dešavaju u našoj zemlji. Bezuslovno smo davali besplatno prostor, nikad nismo od kulture, niti od malih biznisa i poduzetnika uzeli niti novčić za njihovu promociju, naprotiv, bilo nam je drago kad su željeli s nama podijeliti svoj sadržaj, priču o korisnom proizvodu, priču o nekoj uspješnoj osobi. Nažalost, trenutno je čitava planeta zdravstveno ugrožena, a osim toga virus će ekonomski ugroziti milione ljudi.

 

Posebno je ugrožena nezavisna kulturna scena, jer su zatvorena pozorišta, muzeji, galerije, otkazani i odgođeni koncerti. I nakon krize će ljude biti strah dolaziti na javna mjesta i veća okupljanja, bit će finansijski iscrpljeni, a i kulturi će trebati vremena da ponovo okupi djelatnike i pokrene sve te složene mehanizme. Mali biznisi su naročito u teškoj situaciji kako se lanci snabdijevanja prazne, ostavljaju ih bez proizvoda ili osnovnih materijala za rad. Istina jeste da su najveći heroji trenutno doktori i drugi zdravstveni radnici koji drže ljude na životu, naučnici koji pokušavaju pratiti virus, istraživači koji razvijaju lijekove i vakcine, ali i svi oni koji se brinu za svoje komšije.

 

Želimo i mi pomoći na svoj način, želimo preuzeti svoj dio odgovornosti i solidarnog djelovanja, želimo podržati nezavisnu kulturnu scenu, te male biznise u ovom kriznom vremenu, ali i nakon njega. I dalje ćemo nastaviti davati besplatno prostor za njihovu promociju, a svima ćemo do kraja godite dati besplatno oglasni prostor za njihove online shopove, te promociju kulturnih dešavanja. Sve što trebate jeste da mi se javite putem e-maila besima@fbl.ba kako bismo se dogovorili.

 

U ovih mjesec dana objavili smo sjajne sadržaje malih biznisa i nezavisne kulturne scene koje ste nam poslali. Dvadeset tekstova za mjesec dana, pa smo tako pisali o kućici na drvetu, Hadovoj novoj liniji kozmetike, Domestic je s nama podijelio nekoliko recepata ukusnih poslastica, pisali smo o plesu na svili, ali i o tome kako zaštiti zube dok ordinacije ne rade. Ukoliko ste preskočili neki od njih tu su linkovi.

 

 1. Ispunite dječiji san: Prespavajte u kućici na drvetu
 2. Haad, poznato ime bh. modne scene, kreirao svoju liniju kozmetike
 3. DOMESTIC je podijelio s nama dva recepta za ukusne poslastice
 4. SENSES: Jedinstveni i visokokvalitetni proizvodi od tekstila za djecu
 5. TREEHANA: Bh. brend inspirisan muzikom, prirodnim pejzažima i kafom na jutarnjem suncu
 6. Putem YouTube kanala od 23. marta možete gledati predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske
 7. Ples na svili: Jedinstven osjećaj slobode
 8. WOOF.ba, Ruka za šapu i TVS šetaju kućne ljubimce tokom pandemije
 9. Creative Quarantine: Kreativna platforma za podizanje svijesti o prevenciji širenja virusa
 10. GARDEN OF DREAMS garantuje najbolju zabavu i u izolaciji!
 11. Nakon tri godine predstavljen sedmi album Damira Imamovića
 12. Historijski momenat bh. umjetnosti: Otvorena online izložba Milomira Kovačevića Strašnog putem Zoom aplikacije
 13. Biramo PRIRODNU KOZMETIKU T&E, jer prirodno je zdravo
 14. Nova muzika iz Podmornice: Bridgebanks, Dino Mangafić, Jaddah, Hibrid…
 15. Za sarajevsku Činčilu u izolaciji nema dosade!
 16. Mali savjeti DentIn stomatološke ordinacije: Kako spriječiti nastanak karijesa, te prirodno izbijeliti zube
 17. Narodno pozorište Sarajevo 21. marta počinje sa emitovanjem predstava putem svog YouTube kanala
 18. Treehana Clothing predstavlja kratki kurs šivanja i krojenja
 19. Đerđef seke: Spoj bh. ručnog veza sa modernim motivima i tehnikama vezenja
 20. Frizerski salon ENSAR – HAIR WITH CHARACTER i za vrijeme pandemije našao zanimljiv način da ostane u kontaktu sa klijentima

 

Želimo i mi pomoći na svoj način, želimo preuzeti svoj dio odgovornosti i solidarnog djelovanja, želimo podržati kulturnu scenu, te male biznise u ovom kriznom vremenu, ali i nakon njega. I dalje nastavljamo davati besplatno prostor za njihovu promociju, a svima ćemo do kraja godine dati besplatno oglasni prostor za njihove online shopove, te promociju kulturnih dešavanja. Sve što trebaju jeste da mi se jave putem e-maila besima@fbl.ba.

 

Nadam se da ćemo zajedno brzo prebroditi ovu krizu. Čitamo se!

 

Voli vas vaš FBL!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Irska: Uvjerljivom većinom glasova legalizirani istospolni brakovi