STAY HOME, WE CAN CREATE CHANGE, TOGETHER: Nastavljamo podržavati male biznise i kulturnu scenu!

Tačno prije mjesec dana, 17. marta 2020, objavili smo na našim društvenim mrežama kako ćemo kao i uvijek nastaviti bezuslovno podržavati male biznise i kulturnu scenu.

 

Od samog nastanka FBL platforme naš cilj je bila promocija lijepih stvari koje se dešavaju u našoj zemlji. Bezuslovno smo davali besplatno prostor, nikad nismo od kulture, niti od malih biznisa i poduzetnika uzeli niti novčić za njihovu promociju, naprotiv, bilo nam je drago kad su željeli s nama podijeliti svoj sadržaj, priču o korisnom proizvodu, priču o nekoj uspješnoj osobi. Nažalost, trenutno je čitava planeta zdravstveno ugrožena, a osim toga virus će ekonomski ugroziti milione ljudi.

 

Posebno je ugrožena nezavisna kulturna scena, jer su zatvorena pozorišta, muzeji, galerije, otkazani i odgođeni koncerti. I nakon krize će ljude biti strah dolaziti na javna mjesta i veća okupljanja, bit će finansijski iscrpljeni, a i kulturi će trebati vremena da ponovo okupi djelatnike i pokrene sve te složene mehanizme. Mali biznisi su naročito u teškoj situaciji kako se lanci snabdijevanja prazne, ostavljaju ih bez proizvoda ili osnovnih materijala za rad. Istina jeste da su najveći heroji trenutno doktori i drugi zdravstveni radnici koji drže ljude na životu, naučnici koji pokušavaju pratiti virus, istraživači koji razvijaju lijekove i vakcine, ali i svi oni koji se brinu za svoje komšije.

 

Želimo i mi pomoći na svoj način, želimo preuzeti svoj dio odgovornosti i solidarnog djelovanja, želimo podržati nezavisnu kulturnu scenu, te male biznise u ovom kriznom vremenu, ali i nakon njega. I dalje ćemo nastaviti davati besplatno prostor za njihovu promociju, a svima ćemo do kraja godite dati besplatno oglasni prostor za njihove online shopove, te promociju kulturnih dešavanja. Sve što trebate jeste da mi se javite putem e-maila besima@fbl.ba kako bismo se dogovorili.

 

U ovih mjesec dana objavili smo sjajne sadržaje malih biznisa i nezavisne kulturne scene koje ste nam poslali. Dvadeset tekstova za mjesec dana, pa smo tako pisali o kućici na drvetu, Hadovoj novoj liniji kozmetike, Domestic je s nama podijelio nekoliko recepata ukusnih poslastica, pisali smo o plesu na svili, ali i o tome kako zaštiti zube dok ordinacije ne rade. Ukoliko ste preskočili neki od njih tu su linkovi.

 

 1. Ispunite dječiji san: Prespavajte u kućici na drvetu
 2. Haad, poznato ime bh. modne scene, kreirao svoju liniju kozmetike
 3. DOMESTIC je podijelio s nama dva recepta za ukusne poslastice
 4. SENSES: Jedinstveni i visokokvalitetni proizvodi od tekstila za djecu
 5. TREEHANA: Bh. brend inspirisan muzikom, prirodnim pejzažima i kafom na jutarnjem suncu
 6. Putem YouTube kanala od 23. marta možete gledati predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske
 7. Ples na svili: Jedinstven osjećaj slobode
 8. WOOF.ba, Ruka za šapu i TVS šetaju kućne ljubimce tokom pandemije
 9. Creative Quarantine: Kreativna platforma za podizanje svijesti o prevenciji širenja virusa
 10. GARDEN OF DREAMS garantuje najbolju zabavu i u izolaciji!
 11. Nakon tri godine predstavljen sedmi album Damira Imamovića
 12. Historijski momenat bh. umjetnosti: Otvorena online izložba Milomira Kovačevića Strašnog putem Zoom aplikacije
 13. Biramo PRIRODNU KOZMETIKU T&E, jer prirodno je zdravo
 14. Nova muzika iz Podmornice: Bridgebanks, Dino Mangafić, Jaddah, Hibrid…
 15. Za sarajevsku Činčilu u izolaciji nema dosade!
 16. Mali savjeti DentIn stomatološke ordinacije: Kako spriječiti nastanak karijesa, te prirodno izbijeliti zube
 17. Narodno pozorište Sarajevo 21. marta počinje sa emitovanjem predstava putem svog YouTube kanala
 18. Treehana Clothing predstavlja kratki kurs šivanja i krojenja
 19. Đerđef seke: Spoj bh. ručnog veza sa modernim motivima i tehnikama vezenja
 20. Frizerski salon ENSAR – HAIR WITH CHARACTER i za vrijeme pandemije našao zanimljiv način da ostane u kontaktu sa klijentima

 

Želimo i mi pomoći na svoj način, želimo preuzeti svoj dio odgovornosti i solidarnog djelovanja, želimo podržati kulturnu scenu, te male biznise u ovom kriznom vremenu, ali i nakon njega. I dalje nastavljamo davati besplatno prostor za njihovu promociju, a svima ćemo do kraja godine dati besplatno oglasni prostor za njihove online shopove, te promociju kulturnih dešavanja. Sve što trebaju jeste da mi se jave putem e-maila besima@fbl.ba.

 

Nadam se da ćemo zajedno brzo prebroditi ovu krizu. Čitamo se!

 

Voli vas vaš FBL!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
EXPO 2020
EXPO 2020 Dubai posjetilo skoro 23 miliona ljudi