Maja Milinković predstavila novu pjesmu ‘Mistério’

Maja Milinković izdala je novu pjesmu i video pod nazivom Mistério. Autorica teksta i muzike poručuje da je u ljubavi odgovor i da i kad je najteže treba odabrati put ljubavi. Majina pratnja su Luís Coelho (portugalska gitara), Carlos Viçoso (klasična gitara) i Carlos Menezes (kontrabas).


 
Kad sam pisala pjesmu, moj voljeni pas Dudi je bio već jako bolestan i znala sam da mu se bliži kraj. Sama pomisao da ću ga izgubiti paralizirala me je i plašila me. Sjećam se da mi je svo vrijeme provodio na krilu, dok sam sjedila za klavirom, za kompjuterom, pa tako i u momentu dok sam pisala pjesmu. Tražila sam u sebi snagu i odgovore kako bih se izborila sam gubitkom koji me je čekao i tako sam napisala pjesmu ‘Tajna je u ljubavi’. Dudi je bio moj vjerni prijatelj 13 i pol godina, dovela sam ga iz Sarajeva u Lisabon, prošao je sa mnom ovaj moj put, uvijek je bio uz mene i nikad se nisam osjećala sama. Njega više nema, ali ostala je pjesma. Svako se u životu bori sa nekim gubitkom. Ono što nam daje utjehu i snagu je ljubav. Gajiti je, tražiti je, zvati je i davati je. Ona odnosi strah i bol, gorčinu i bespomoćnost i svemu daje smisao, kaže Maja.

 

Video, u realizaciji Sofije Ramada Curo, je sniman u vrijeme poslijepodneva i zalaska sunca sa druge strane rijeke Težo kako bi se Lisabon vidio iz druge perspektive.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
PLUSMINUS: Nova kolekcija Ene Dujmović i Borisa Majstorovića donosi spoj mode i savremene umjetnosti