Maja Milinković predstavila novu pjesmu ‘Mistério’

Maja Milinković izdala je novu pjesmu i video pod nazivom Mistério. Autorica teksta i muzike poručuje da je u ljubavi odgovor i da i kad je najteže treba odabrati put ljubavi. Majina pratnja su Luís Coelho (portugalska gitara), Carlos Viçoso (klasična gitara) i Carlos Menezes (kontrabas).


 
Kad sam pisala pjesmu, moj voljeni pas Dudi je bio već jako bolestan i znala sam da mu se bliži kraj. Sama pomisao da ću ga izgubiti paralizirala me je i plašila me. Sjećam se da mi je svo vrijeme provodio na krilu, dok sam sjedila za klavirom, za kompjuterom, pa tako i u momentu dok sam pisala pjesmu. Tražila sam u sebi snagu i odgovore kako bih se izborila sam gubitkom koji me je čekao i tako sam napisala pjesmu ‘Tajna je u ljubavi’. Dudi je bio moj vjerni prijatelj 13 i pol godina, dovela sam ga iz Sarajeva u Lisabon, prošao je sa mnom ovaj moj put, uvijek je bio uz mene i nikad se nisam osjećala sama. Njega više nema, ali ostala je pjesma. Svako se u životu bori sa nekim gubitkom. Ono što nam daje utjehu i snagu je ljubav. Gajiti je, tražiti je, zvati je i davati je. Ona odnosi strah i bol, gorčinu i bespomoćnost i svemu daje smisao, kaže Maja.

 

Video, u realizaciji Sofije Ramada Curo, je sniman u vrijeme poslijepodneva i zalaska sunca sa druge strane rijeke Težo kako bi se Lisabon vidio iz druge perspektive.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
THE SIMPSONS na modnoj reviji brenda BALENCIAGA